Над 200 деца от 43 столични училища ще участват в

...
Над 200 деца от 43 столични училища ще участват в
Коментари Харесай

Над 200 деца ще участват в десетия юлибеен турнир по плуване за Купа София

Над 200 деца от 43 столични учебни заведения ще вземат участие в десетия юлибеен шампионат по плуване за Купа "София ". Традиционната конкуренция се организила от Столична община, Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм " в партньорство с Национална спортна академия "Васил Левски " и Български червен кръст.

В надпреварите вземат участие възпитаници, разграничени в три възрастови категории - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. Спортната конкуренция дава опция на учениците от София да показват своите плувни умения в четири дисциплини и смесена щафета, както и да следят демонстрации по водно избавителна активност.

В спортната стратегия за възрастовите групи 8-12 клас е включена и щафета с детайли на водно избавяне, в която всеки тим и играч може да показва своите плувни умения с превъзмогване на трудности във водна среда. Всички участници в надпреварата ще получат самостоятелна поощрителна премия, а призьорите в дисциплините - медали.

За възрастови групи 5-7I клас и 8-10 клас ще бъдат излъчени и отборни първенци, които ще бъдат отличени с купи за първите три състава. Наградите са обезпечени от Столична община. Допълнителни награди за надпреварата обезпечава Спорт хранилище. Десетият шампионат по плуване ще се извършена 3 и 4 декември в плувен басейн "Мадара " - НСА "Васил Левски ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР