Над 200 човека са изразили желание да станат донори на

...
Над 200 човека са изразили желание да станат донори на
Коментари Харесай

Над 200 души искат да дарят черен дроб на Наим, избират между 8 роднини

Над 200 индивида са изразили предпочитание да станат донори на черен дроб за Наим Сюлейманоглу. Роденият у нас популярен щангист в понеделник беше признат по неотложност в болница в Истанбул и вкаран в медикаментозна кома поради остра цироза.

По-късно той беше върнат в схващане от лекарите, които вършат всичко допустимо трансплантацията на органа да се реализира допустимо най-скоро, разкрива Мухарем Сюлейманоглу - брат на трикратният олимпийски първенец.

" Над 200 индивида потърсиха връзка с нас и болничното заведение, с цел да дарят орган на брат ми - мъже, дами, лекари, всевъзможни хора. Искаме да им благодарим на всички, които ни оказват поддръжка и на президента на Турция Ердоган. Надявам се, че скоро ще има подобаващ орган и брат ми ще бъде избавен ", съобщи Мухарем пред медиите в южната ни съседка, представен от bTV.

През нощта пък роденият в българското село Птичар именит състезател беше трансфериран в болница " Мемориал " в истанбулския квартал Аташехир, където правят чернодробни трансплантации. Там ще продължат и проучванията на родственици на щангиста, които сега оглавяват донорския лист.

" Има 7-8 лица, родственици, които са най-подходящи за донори. Те са в положително здравословно положение и сега се изследва дали са съвместими. Най-вероятно някой от тях ще бъде донор ", разкри още брат му. В момента Наим е в схващане, като лекарите са обнадеждени за неговото положение. Той се храни добре и е контактен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР