Над 200 български младежи на 18 години са сред първите

...
Над 200 български младежи на 18 години са сред първите
Коментари Харесай

Над 200 български младежи са одобрени за безплатни билети за пътуване с влак в Европа

Над 200 български младежи на 18 години са измежду първите утвърдени за безвъзмездни билети за пътешестване с трен в Европа в границите на самодейност на Европейската комисия. Предстои втора серия на утвърждения. Подадени са хиляда заявки, съобщи в предаването " Нашият ден " на стратегия " Христо Ботев " Никола Миладинов от представителството на комисията в България.
" 208 български младежи на възраст 18 години получават билети за пътешестване из Европа това лято. Мога да кажа, че квотата за България от налични билети към този миг е преизпълнена. Над хиляда души са подали заявки през Европейския юношески електронен портал, откъдето се аплайваше по акцията " Преоткрий Европа ". Кандидатите, които не са били класирани, не би трябвало да губят вяра, тъй като следва на по-късен стадий втора серия разпределяне на билети “.
От през днешния ден до 30 септември към 15 000 души на 18-годишна възраст ще имат опция за гратис пътешестване, в което да опознаят Европа. Инициативата на Европейската комисия, която е с бюджет от 12 млн. евро, разпределя на всяка страна членка избран брой билети за пътешестване, въз основа на каузи от популацията в Общността.
Европейската комисия дефинира спечелилите за пътешестване до 30 дни, независимо или в групи до пет души, за до четири места в Европа.
Хората с увреждания ще имат опция да потърсят спомагателна помощ за покриване разноските на човек или куче помощник.
Одобрените ще споделят претърпяното посредством обществени медии или презентация в учебно заведение или локална общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР