Над 200 автомобила се бяха насочили на 11 ноември, по

...
Над 200 автомобила се бяха насочили на 11 ноември, по
Коментари Харесай

МВР: Протестът в Сливен блокира подхода към магистралата и откъсна от света две населени места, организаторът не е санкциониран

„ Над 200 автомобила се бяха насочили на 11 ноември, по време на митинга, към сливенското с. Крушаре. Голяма част от тях блокираха пътната артерия от Крушаре към автомагистрала „ Тракия ”. От всички водачи са открити 26 нарушителя на Закона за придвижване по пътищата. Бяха паркирали нeправилно на пътното платно, създаваха заплаха и спънки за останалите участници в придвижването. На процедура селата Крушаре и Чокоба бяха откъснати от света, нито кола за спешна помощ, нито пожарна можеше да влезе. Нито пък някой да излезе ”, по този начин началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Сливен гл. контрольор Димитър Кикьов показа разбора на полицията за основаната обстановка по време на протестното автомобилно шествие против цените на горивата и автозастраховките.

На 26-имата са формирани актове, предоставена им е опция в 3-дневен рок да подадат възражения. В период да 6 месеца от Министерство на вътрешните работи би трябвало да издадат наказателните разпореждане. Но съгласно Кикьов, това евентуално ще стане до месец. Размерът на санкциите варира от 20 до 150 лв..

По мотив декларираното желание на част от водачите да оспорят актовете пред съда като незаконосъобразни, Кикьов съобщи: „ Веселин Бонев, уредникът на митинга, не беше глобен. Неговият автомобил беше спрян отвън платното и е без глоба. Защо той няма, а останалите имат, дано те се замислят ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР