Над 200 акаунта на реални хора с профили в социалната

...
Над 200 акаунта на реални хора с профили в социалната
Коментари Харесай

Facebook премахна акаунтите на над 200 души заради радикален расизъм

Над 200 акаунта на действителни хора с профили в обществената мрежа Фейсбук са били отстранени от админите поради коренен расизъ м. Хората с отстранени сметки са членували онлайн в групи, призоваващи за предимство на " бялата " раса, и постоянно са насърчавали членовете на групите да вършат провокации по време на антирасистките митинги, като отидат въоръжени и провокират конфликти.

Освен Съединени американски щати, голям брой други страни, измежду които Англия, Франция, Бразилия , и други са залети от митинги против насилието над афроамериканци след гибелта на Джордж Флойд в края на май.

От компанията не оповестяват детайлности за потребителите с изтрити сметки, нито страната на произхода им. От Фейсбук се заканват да продължат да отстраняват нови страници, групи или сметки, основани от консуматори, опитващи се да заобиколят възбраната за тирада на омразата.

По-рано тази седмица Фейсбук разгласи премахването на " няколко " акаунта, основани от расисти, публикуващи в Twitter като членове на крайнолявото придвижване " Антифа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР