Над 200 000 украински граждани са се завърнали от Европа,

...
Над 200 000 украински граждани са се завърнали от Европа,
Коментари Харесай

Над 200 000 украинци са се върнали в родината си, за да я защитят

Над 200 000 украински жители са се завърнали от Европа, с цел да пазят родината си. Това заяви министърът на защитата на Украйна съобщи.

" Повече от 100 000 украински жители са се включили към армията. Повече от 200 000 наши жители се завърнаха от Европа, с цел да защитят страната си. Сред тях има и задгранични доброволци ", съобщи Олексий Резников.

" Ние няма да победим Русия с количество, ще я победим с качество ", сподели още той.

" Никой в света не вярваше, че ще се надигнем, изключително че ще издържим толкоз дълго. Ние не стопираме. Напротив, нападаме в този момент ", сподели министърът на защитата и добави: " Плановете на врага бяха разрушени и целият свят вижда това ".

Той съобщи, че съветската войска е понесла огромни загуби и по тази причина в този момент нападна учебни заведения и лечебни заведения.

Резников акцентира още, че работата по евакуацията на цивилни жители посредством филантропични коридори продължава в столицата Киев и градовете Мариупол, Суми и Харков.

Повече от 2,3 милиона души са избягали от Украйна в прилежащи страни, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР