Над 200 000 се обявиха срещу еврото. Това показва подписката

...
Над 200 000 се обявиха срещу еврото. Това показва подписката
Коментари Харесай

Над 200 000 се обявиха срещу еврото

Над 200 000 се оповестиха против еврото. Това демонстрира подписката на партия „ Възраждане “.

Тя ще показа на 19 юли пред Народното събрание резултатите от подписката за провеждането на референдум против приемането на еврото като публична валута в България, която по силата на закона би трябвало да внесе в Народното събрание. В 10 ч. пред входа на Народното събрание политическата организация ще разгласи претекстовете си за желаното осъществяване на допитването измежду хората.

Организацията е събрала над 220 хиляди подписа, подкрепящи свикването на народен референдум с въпрос: „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България “. „ Възраждане “ стартира събирането им още през април, като за задачата бяха отворени пунктове в 30 регионални центрове и общини. Доброволци направиха пунктове в още 30 общини.

„ Подписката ни провокира доста огромен интерес в чужбина “, изясни Костадин Костадинов, ръководител на партията. „ Имаме изтеглени и попълнени бланки от Съединени американски щати, Аржентина и Египет, да вземем за пример. Освен това възрастовата граница на подкрепящите ни е доста необятна. Най-възрастният човек, дал своя автограф за провеждането на референдум, е 95-годишен мъж, а най-младият е одеве навършил 18 години “, разяснява той.

„ Възраждане “ ще провежда и алегорично броене на подкрепящите концепцията народни представители.

„ Така ще проверим настройките на депутатите още преди да сме внесли подписите и ще знаем какъв брой от депутатите биха подкрепили сформирането на референдум с въпрос: „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото, като публична валута в Република България “, разяснява Костадин Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР