Над 20 улици ще бъдат основно ремонтирани в община Белово

...
Над 20 улици ще бъдат основно ремонтирани в община Белово
Коментари Харесай

С финансиране от МРРБ ремонтират над 20 улици в община Белово

Над 20 улици ще бъдат главно ремонтирани в община Белово със средства от Министерството на районното развиване и благоустройството на база подписано съглашение. Това стана ясно на среща на министър арх. Виолета Комитова с кмета на общината инж. Костадин Варев. На нея участваха и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков, Ангел Ангелов- консултант на министъра и специалисти от Министерство на регионалното развитие и общинската администрация.

Общо 1,6 млн.лв. са плануваните средства за благоустрояването на 15 улици село Момина клисура, 5 в общинския център Белово и една в село Аканджиево. Кметът Костадин Варев уточни, че съглашението с Министерство на регионалното развитие е от 2019 година, като досега общината със лични средства е съумяла да подмени водопроводите под улиците, планувани за ремонт. Със единодушието на министър Комитова срокът на съглашението ще бъде продължен, с цел да може обектите да бъдат приключени с нови настилки и съпътстващи уреди. Очакванията са до края на годината да бъдат подготвени 10 от улиците, а останалите през идната година.

Бяха разисквани и въпроси, свързани със положението на ВиК мрежите в общината и опциите, които се откриват пред локалната администрация от решението й да се включи към ВиК Асоциацията в област Пазарджик. „ По този метод общината ще има достъп до европейско финансиране, с цел да подменя старите водопроводни и канализационни мрежи, които са от 50-те години на предишния век ", уточни министър Комитова. Според нея водата е стратегически бранш от първостепенно значение, като локалната и централна власт, без значение от политически пристрастия, би трябвало да се възползват оптимално от всички вероятни източници за финансиране, тъй като потребностите са големи. Кметът удостовери, че поради старите тръби 7 от 9-те обитаеми места в общината са на воден режим през летните месеци. За модернизиране на ВиК мрежите в общината са нужни над 50 млн.лв.

На срещата бяха коментирани и проблеми към изработването на Общия организационен проект на общината, както и ремонта на основния път Пазарджик-Костенец в чертите на Белово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР