Над 20 служители на Главна дирекция Национална полиция са анулирали

...
Над 20 служители на Главна дирекция Национална полиция са анулирали
Коментари Харесай

20 полицаи анулирали незаконно глоби за 70 000 лева

Над 20 чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " са анулирали нелегално фишове и санкции за нарушаване на разпоредбите на пътя, съобщи на брифинг началникът на отдел " Пътна полиция " в ГДНП Калоян Драганов.

Установената вреда на бюджета все още е за 70 000 лева

От ГДНП оповестиха, че чиновниците са употребявали личните си пароли, с цел да отбележат като разплатени наложени санкции за нарушавания, снимани посредством камерите на Министерство на вътрешните работи. Парите за санкциите обаче не са били действително разплатени.

Установени са и непозволено анулирани електронни фишове от чиновници, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронен фиш за превишаване на скоростта на придвижване над 50 км./ч., което е нелегално и смекчава плануваното наказване в този случай.

Образувано е дисциплинарно произвеждане против виновните чиновници. По случая е формирана кореспонденция, изпратена на Софийска градска прокуратура.

Началникът на " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев изясни, че при други инспекции са установени няколко случая с осъществени нарушавания с регистрацията на коли, които нанасят вреди на застрахователните компании. За " услугата " чиновници на Министерство на вътрешните работи са взимали суми от 300 лева до 1000 лева посредством медиатори.

" Някои чиновници са излезли в дълготраен отпуск - над 6 месеца. " Правят им " се наново интервенции, с цел да избегнат обвиняванията ", съобщи комисар Тенев.

По думите му на Министерство на вътрешните работи се оказва напън, с цел да се дискредитират проверяващите от страна на уличените чиновници, взели участие в корупционните схеми.

" Заплахите ще продължат, само че ние няма да се поддаваме и няма да спрем. Решили сме да чистим докрай, само че не може държавния отдел за регистрация в КАТ да се обърне на частно сдружение за регистрация на всевъзможни простотии. И танк да бяха докарали, щяха да го записват. И тези нарушавания сме ги открили единствено за миналите две години ", сподели Тенчо Тенев.

Комисарят добави, че " напрежението " идва, тъй като секват избрани парични потоци.

За интонации турски водач на автомагистрала " Тракия " шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Калоян Милтенов сподели, че държанието на служителите на реда е неетично и аморално. Двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са дали пояснения по случая, които не подхождат на видеоматериала. След разпита им и двамата са излезли в дълъг болничен.

Стана ясно, че издадените актове и фишове през почивните дни са над 12 000, като акцията на Министерство на вътрешните работи продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР