Над 20 пожарни екипа не успяха да спасят едно най-големите

...
Над 20 пожарни екипа не успяха да спасят едно най-големите
Коментари Харесай

Уникален имот изгоря до основи

Над 20 пожарни екипа не съумяха да спасят едно най-големите архитектурни благосъстояния на света – японският замък „ Шури” на остров Окинава. Пожарът, избухнал през миналата нощ, е разрушил неповторимата постройка до основи. Все още не е ясна повода довела до пораждане на огъня. Основната постройка, която е на 700 години, е изцяло разрушена, както и сграда на 450 години в границите на архитектурния комплекс от времето на княжество Рюкю. Тогава той е бил резиденция.

От север на юг се разгръща на 270 метра, а от изток на запад – на 400 м. Сградата прилича овал, към който е повдигнат солиден каменен дувар. Разгънатата застроена повърхност на двореца е 46 167 кв.м. Външните стена и двор имат четири сводести врати, а вътрешните – осем. На територията на вътрешния двор се намираше главния замък и държавната постройка на рюкюската страна в продължение на 450 години.

Точната дата на построяването на двореца не е известна. Предполага се, че това е станало в епохата на Санзан (1322—1429). През вековете най-значителни проваляне върху замъка е имало през 1709 година Били са нужни 6 години, с цел да възвърне блясъка си. През 1879 година „ Шури” е предаден на японското държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР