Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния

...
Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния
Коментари Харесай

Наливат над 20 млн. лв. за ремонт на път в община Кубрат

Над 20 млн. лева се влагат сега в главния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) .
В момента се създава софтуерен план за ремонта на 9 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, в сектора сред селата Топчии и Каменово. Това е част от подготвителните действия, които е належащо да се подхващат преди започването на строителните работи на правата. В плана ще бъдат посочени типът и количеството на идните ремонтни действия.
Със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ се рехабилитират общо 31 км от второкласния път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестицията е за над 20 млн. лева През м. година започва рехабилитацията на 21 км в сектора Търговище - Разград и на още 10 км сред Кубрат и Тутракан. Строителните работи в правата Кубрат – Тутракан, на територията на област Силистра, приключиха. Работата на другия сектор в област Разград напредва. В момента се поставя последният слой асфалт.
АПИ преглежда и търси разновидности за ремонт на път II-23 Русе - Кубрат, който е в недобро положение. През април посредством програмата за настоящ ремонт са отстранени най-големите неравности, с цел да се увеличи сигурността на придвижване. За рехабилитацията на 46 км от второкласния път, които са на територията на областите Русе и Разград, има подготвен план.
В Разградска област секторът стартира от границата с област Русе, минава през село Беловец и приключва при кръстовището с път II-49 в град Кубрат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР