Над 20 млн. лева са влезли в Нова Загора по

...
Над 20 млн. лева са влезли в Нова Загора по
Коментари Харесай

20 млн. лева са влезли по европроекти в Нова Загора

Над 20 млн. лв. са влезнали в Нова Загора по европейски планове през настоящия и предходния програмен интервал. Това заяви зам. кметът Светла Стоянова на среща във връзка 10-годишнината от участието на България в Европейски Съюз и идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, проведена по самодейност на регионалния шеф на Сливен Чавдар Божурски.

„Повечето планове са приключени, по някои работата продължава, а други занапред ще се реализират“, уточни Стоянова. Най-много средства от Европа са били вложени в инфраструктурата. За 6,4 млн. лв. са ремонтирани междублоковото пространство в кв. „Загоре“, централния площада и 9 улици в града.

Сключени са контракти за саниране и енергийна успеваемост за 4,9 млн. лв. на 10 многофамилни жилищни здания. Професионалната гимназия по селско стопанство, която неотдавна страната трансферира на общината, бе санирана за 1,2 млн. лв. също по европроект. Общината съумя да получи средства общо в размер на 1,650 млн. лв. за санирането и енергийна успеваемост на постройките на полицията и пожарната, както и на началния стадий в СУ „Иван Вазов“.

Наскоро бе основана Местна инициативна група, която отбрани тактика за поощряване на бизнеса на стойност 4 млн. лв.. С европейски средства са разкрити обществени услуги за хора със характерни потребности, за възрастното население и са основани близо 100 работни места. „Продължаваме да търсим благоприятни условия, които да създадат живота в общината по-благоприятен“, добави зам. кметът Стоянова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР