Над 20 млн. евро инвестира правителството на Кипър в система

...
Над 20 млн. евро инвестира правителството на Кипър в система
Коментари Харесай

Кипър инвестира над 20 млн. евро за електронно управление в образованието

Над 20 млн. евро влага държавното управление на Кипър в система за електронно ръководство на просветителната мрежа. Договорът за осъществяването на един от най-важните и огромни планове за компютъризация в страната бе подписан през днешния ден в наличието на президента Никос Анастасиадис.

Проектът е обвързван с създаването, инсталирането и употребата на интегрирана компютъризирана система за цифрова промяна за ръководство на всички учебни заведения.

Тя е част от общата политика за развиване на електронно ръководство в Кипър, както и от цялостната промяна за модернизиране на образованието посредством цялостната интеграция в негона цифровите системи, акцентира президентът Никос Анастасиадис на церемонията по подписването на контракта.

С въвеждането на новаторски цифрови принадлежности за административна поддръжка ще се усъвършенства работата, ръководството и успеваемостта на учебните звена, сподели той.

Проектът изцяло ще промени всекидневните връзки на всички участници в образованието. Чрез всяко смарт устройство управленията и личният състав в учебните заведения, учениците и техните родители към този момент ще имат опция бързо да правят всяка своя административна активност, обвързвана с образованието, като в същото време се усъвършенстват методите на образование и уменията за учене, предава БНР.

Училищното електронно ръководство ще коства повече от 20 млн. евро, обезпечени от Европейския фонд за районно развиване и национални запаси.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР