Над 20 хиляди дребни търговци на тютюневи изделия от цялата

...
Над 20 хиляди дребни търговци на тютюневи изделия от цялата
Коментари Харесай

Търговци на лотарийни билети настояват Борисов да компенсира загубите им

Над 20 хиляди дребни търговци на тютюневи произведения от цялата страна ще търсят от премиера Бойко Борисов решение на проблемите си, произлизащи от смяната в Закона за хазарта. Търговците са закупили билети от Националната лотария на обща стойност сред 40 и 50 млн. лв. и след отнемането на лиценза на хазартното сдружение търпят финансови вреди поради невъзможността да продадат талоните си. На конференция от Българската асоциация на търговците на тютюневи произведения (БАТТИ) оповестиха, че ще упорстват институциите да намерят метод, по който да им бъдат възобновени парите от сдружението, останало без лиценз след изменението в закона.

Според БАТТИ Националната
лотария би следвало да поеме финансовата тежест на произлизащите от закона последствия, а не дребните търговци да бъдат наказвани за нечии непознати неуредени сметки. Асоциацията се обръща в отворено писмо към Борисов с молба да предприеме дейности, с които да уредят тези основни в народен проект търговски връзки. От БАТТИ са организирали петиция, която е подписана от 927 търговци от над 100 обитаеми места.

Председателят на асоциацията Иван Делчев уточни, че към 1200 търговци продават единствено лотарийни билети, а новата регулация може да докара до затваряне на търговски обекти и редуциране на чиновници. Според него минусът на смяната е, че във всички други случаи страната е давала буферен интервал, в който търговецът да продаде или върне закупената от него стока. "В сегашния миг такава регулация няма. Нямаме различен ход с изключение на да ангажираме премиера ", съобщи Делчев и акцентира, че предплатено дребните търговци са платили и огромни налози, с цел да продават билетите.

От БАТТИ се надяват на потребен разговор с институциите след входирането на писмото в администрацията на Министерския съвет. За момента не са обмисляли протестни дейности, в случай че молбата им остане без отговор.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР