Над 20 хиляди души са обявили намерението си в социалната

...
Над 20 хиляди души са обявили намерението си в социалната
Коментари Харесай

Хиляди заявиха желание да отидат на плаж до летния сарай на Доган

Над 20 хиляди души са оповестили желанието си в обществената мрежа да посетят плаж „ Росенец” в събота, на 11 юли. Инициативата "Масово вървене на охранителен плаж " е оповестена във Facebook. Организаторите оказват помощ на искащите да посетят плажа с образуване на превоза.

Припомняме, че някогашният правосъден министър, а в този момент съпредседател на „ Демократична България “ Христо Иванов, дружно с деятеля Ивайло Миречв и общинския консултант от Бургас Димитър Найденов дебаркираха с лодка на плаж „ Росенец “ край лятната резиденция, свързвана с името на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Впоследствие Иванов и съпътстващите го бяха изгонени от охранители от НСО, които ги натикаха назад в морето и захвърлиха на земята българското знаме.

Общинският консултант от Бургас към този момент е изпратил съобщение до кмета на общината Димитър Николов за утрешния цивилен митинг.

Ето какво написа той:

„ На съображение член 8, алинея 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите Ви известявам за следното планувано от нас мероприятие:

Време: 11.07.2020 година (събота), от 11.00 до 18.00 часа

Място: м. Отманли, лесопарк Росенец, гр. Бургас, общ. Бургас, аграрен имат с идентификатор 07079.831.94, представляващ обществена държавна благосъстоятелност (в непосредственост до морския бряг).

Цел: кротичък митинг против беззаконието в страната.

Материали: плакати, лозунги, осведомителни брошури.

Очакван брой присъстващи: 200 (двеста) души.

Организатори: Димитър Стоянов Найденов и Ивайло Николов Мирчев.

Акция: Мирен цивилен митинг, като са взети всички ограничения за гарантиране спазването на законността по време на митинга.

Всъщност чака се на плажа да отидат доста повече от 200 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР