Над 20 градуса и силен вятър се очакват в утрешния

...
Над 20 градуса и силен вятър се очакват в утрешния
Коментари Харесай

Над 20 градуса и силен вятър в утрешния ден

Над 20 градуса и мощен вятър се чакат в утрешния ден, сочми прогнозата на синоптиците.

Предупреждение за мощен и плевел южен вятър е в действие към този момент в цялата страна, а в 7 области е разгласен оранжев код, за пориви към и над 100 км/ч. С мощния транспорт на по-топъл въздух от югозапад ще се покачва и концентрацията на сахарски прахуляк във въздуха, а преваляванията ще бъдат оцветени.

Температурите рано сутринта ще са по-високи, спрямо през днешния ден, сред 8°-13°. В София след минимална температура 4° тази заран, на следващия ден се чака към 8°.

Облачността ще е раздрана и основно в планинските региони ще превалява дъжд. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 19° и 24°, само че в регионите на север от планините са вероятни и по-високи стойности.

Лоши условия в планините на следващия ден. Ще духа плевел и ураганен вятър от юг-югозапад. Ще има забележителна облачност, тук-там с валежи. Поради високите температури съвсем на всички места ще вали дъжд, единствено по най-високите върхове - сняг.

Значителни превалявания от дъжд се чакат на следващия ден в Словения, тук-там в Хърватия, Черна гора и Албания. Причината средиземноморски циклон, в чиято предница към Балканите ще се придвижва по-топъл въздух, а в източната половина от полуострова ще бъде и доста прохладно.

У нас, до събота времето ще се задържи по-топло от нормалното, само че по-късно от северозапад ще стартира да нахлува по-студен въздух и в неделя температурите бързо и внезапно ще се намалят. Ще има превалявания от дъжд, в планините - от сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР