-Над 20-годишни традиции с водеща роля в областта на високотехнологичните нововъведения; -Toyota Prius

...
-Над 20-годишни традиции с водеща роля в
областта на високотехнологичните
нововъведения;
-Toyota Prius
Коментари Харесай

Новият Toyota Prius Plug-in Hybrid - с изобилие от високотехнологични решения и вече с 5 места

-Над 20-годишни обичаи с водеща роля в областта на високотехнологичните нововъведения;
-Toyota Prius Plug-in Hybrid модел 2019 към този момент предлага увеличено пътническо пространство от 4 на 5 места ;
-Допълнителна опция за външен цвят Черен металик и 17-инчови алуминиеви колела.

Toyota Prius е същинският оригинал сред хибридните коли в международен мащаб, който към този момент над 20 години играе водеща роля в региона на нововъведенията и високите технологии.
Plug-in версията на модела предлага на потребителите два автомобила в един – модел с доведено до съвършенство пълнохибридно задвижване, което постига изключително ниски равнища на разхода на гориво и излъчванията надлежно от 1,3 л/100 км и 28 г/км CO2 (според условията на цикъла WLTP) и в това време предлага истинско усещане за ръководство на електрически автомобил с електрически (EV) режим, самостоятелен пробег до 45 км в действителни пътни условия и максимална скорост от 135 км/ч.

Свръхниските равнища на излъчванията и специфичните благоприятни условия за движение изцяло с електричество в режим EV при новия Prius Plug-in Hybrid са съчетани и с най-новите технологии, които са уникални в моделната гама на Toyota. Prius Plug-in Hybrid е оборудван със система за отопление на купето с термопомпа, която използва топлината от заобикалящата автомобила среда и по този начин доста повишава ефективността на действието си в сравнение с обичайните отоплителни системи, които употребяват топлота от двигателя или от електрически нагреватели.

Наред с това, новата отоплителна система за батериите привежда клетките до ефективна работна температура в процеса на зареждане и по този метод гарантира винаги задоволително високо равнище на мощността и успеваемостта на акумулаторните детайли и свеждане до минимум на въздействието на студеното време върху самостоятелния пробег при изцяло електрическия EV режим на придвижване.

И не на последно място, огромният слънчев панел, който създава електроенергия за зареждане на акумулаторната батерия на хибридната система, си остава все така уникален в този сегмент на автомобилния пазар. В взаимозависимост от метеорологичните условия, добитата от слънчевата светлина енергия може да способства за увеличаване на самостоятелния пробег при придвижване в изцяло електрически EV режим с до 5 км дневно, което на годишна база се равнява на към 1000 км пробег на електрическа енергия, добита напълно по този екологичен начин (при шофиране 200 дни в годината). От момента на пазарния дебют на модела през септември 2016 година, на пазара са реализирани над 1 700 оборудвани със слънчеви панели автомобила Prius Plug-in Hybrid, които към момента имат годишен капацитет за изминаване на приблизително 1 700 000 км с генерирана от слънцето сила.

Новият Prius Plug-in Hybrid се отличава и със значително усъвършенствана функционалност и вече включва 5 пътнически места, преминавайки от досегашната двуместна конфигурация на задния ред седалки към схема с трета междинна седалка и запазвайки извънредно високо равнище по отношение на комфорта на пасажерите.

В допълнение към покачвания пътнически капацитет на вътрешното пространство, новият Prius Plug-in Hybrid се отличава и с осезаемо по-високо равнище на изпълнението на интериора с напълно черни акценти, които заменят досегашните стилистични детайли в бяло. Използването на нова текстилна материя на тапицериите също допринася за осезаемо по-високото усещане за качество във вътрешното пространство на новия модел.

Наред с изброените усъвършенствания в интериора, външността на новия модел също е актуализирана и изведена на ново, по-високо равнище. Новият Prius Plug-in Hybrid ще се предлага с нов външен цвят Черен металик, а новите 17-инчови алуминиеви колела са на разположение на клиентите на модела като допълнителна опция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР