Над 20 души са ранени след изригване на лава от

...
Над 20 души са ранени след изригване на лава от
Коментари Харесай

Над 20 пострадали след изригването на вулкан на Хаваите

Над 20 души са ранени след изригване на лава от вулкана Килауея в Хаваите. Действащият вулкан е провокирал детонация на туристически транспортен съд, съобщи БНР.

Най-малко 23-ма са получили пострадвания по време на случая. Лавата от изригването на вулкана Килауея на остров Хавай е провокирала гърмеж на един от плавателните съдове, намиращи се наоколо до мястото. Туристическият транспортен съд е бил обиден от летящи парчета, които са попаднали непосредствено върху него и са предизвикали детонация.

"Бомбата от лава " е летяла напълно покрай пристанището на град Капохо, оповестяват от Хавайското министерство на земята и естествените запаси. Експлозията е предизвикала пострадвания на множеството от пасажерите на плавателния съд.

Най-малко четирима са приети в болница в медицинския център Хило, от където оповестяват, че положението им е устойчиво, макар сериозните пострадвания.

Девет други пасажери също са прегледани в болничното заведение, само че раните им единствено са били обработени без да остават за здравно наблюдаване. По-късно беше обявено, че 10 други пасажери са били лекувани на място на пристанището и с това броят на ранените доближи 23-ма.

След гърмежа корабът е върнат в пристанището в Хило за спомагателен оглед. Мястото обаче продължава да е под опасност, защото се намира на метри от настоящия вулкан.

Лавата продължава да се лее интензивно от една от цепнатините на Килауеа, който за първи път изригна на 3 май тази година.

Американски геолози предизвестиха, че вулканът е напрегнат и оставиха оранжев код за допустимо "внезапното изригване” единствено ден преди случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР