Над 20 часа продължава барикадата на протестиращите медицински сестри в

...
Над 20 часа продължава барикадата на протестиращите медицински сестри в
Коментари Харесай

Над 20 часа продължава барикадата на медицинските сестри в парламента

Над 20 часа продължава барикадата на протестиращите медицински сестри в Народното събрание.

Припомняме, че през вчерашния ден малко след 15 часа пет медсестри отхвърлиха да излязат от заседателната зала на Комисията по опазване на здравето.

Рано тази заран здравната сестра Бойка Анастасова провокира същински екшън като застана на перваза на постройката. След повече от час диалози с защитата и психолози Анастасова бе прибрана на безвредно място.

Извънредно състояние с барикадираните медицински сестри

Медицинската сестра съобщи пред публицисти, че е била удряна, а шефът на НСО отхвърли информацията. Генерал Красимир Станчев разкри, че нито една протестираща сестра не е била бита. Станчев добави още, че е желана помощ от Министерство на вътрешните работи за обстановката, само че такава е била отказана.

По тематиката се изрекоха и всички парламентарни групи - от ГЕРБ дефинираха митинга като провокация, от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия обявиха, че поддържат настояванията на медицинските сестри, а от Вътрешна македонска революционна организация, че това не е методът за митинг.

Малко преди 11 часа подкрепящи протестиращите медицински сестри пяха химна, а към тях се причислиха и наказания палач Джок Полфрийман и Николай Колев - Босия.

Джок Полфрийман отиде при медицинските сестри

Екип на Novini.bg след обстановката още от сутринта, като все още сестрите към момента не са изкарани от залата. Мая Илиева, която води митингите на сестрите, съобщи пред наша камера, че никой от здравното министерство не се е свързал с тях.

Мая Илиева: Стори ни се, че много малко работят нашите ръководещи

От Българския лекарски съюз осъдиха държанието на медицинските сестри, а от Столичната гилдия на БЛС разясниха обстановката с думите: "Призоваваме премиера Бойко Борисов и държавното управление да не се поддават на шантаж и напън от 5 медицински сестри с неразбираема принадлежност и легитимност. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР