Над 20 български фирми се включиха в Международна конференция, която

...
Над 20 български фирми се включиха в Международна конференция, която
Коментари Харесай

Над 20 фирми на форум за финансиране по програмата Хоризонт 2020

Над 20 български компании се включиха в Международна конференция, която има за цел да разпространява опциите за финансиране на компаниите от IT бранша по програмата за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “. Лекторите са от цяла Европа, а специфични посетители са съоснователят и мениджърът по развиване на мрежата 2020 и представители на Европейската комисия.

Целта на Международната конференция е да насърчи повече български компании и организации да аплайват по програмата за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “, с цел да завоюват финансиране за осъществяване на своите новаторски планове. Остават 3 години до края на програмата, а има планувани 30 милиарда евро за планове. Това сподели за Радио София Евгени Косев , който се занимава с планово консултиране по програмата „ Хоризонт 2020 “. 
Фирмите, които се включиха в конференцията, работят в разнообразни области, без значение, че събитието е ориентирано към осведомителните и телекомуникационни технологии. Има представители на компании от секторите " Енергетика " и " Транспорт ", както и от научни институции, сподели Евгени Косев.

Програмата спомага изследователската активност, която се прави в научните институти, да навлезе на пазара. Това се случва посредством компаниите, които са сътрудник за комерсиализиране на тези проучвания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР