Над 20 000 мълнии са паднали над България за последните

...
Над 20 000 мълнии са паднали над България за последните
Коментари Харесай

Над 20 000 мълнии са паднали над България за последните 24 часа

Над 20 000 мълнии са паднали над България за последните 24 часа. Общо за целия Балкански полуостров броят им е бил над 70 000, оповестява Нова телевизия.

Неустойчивото време продължи и през днешния ден. На доста места паднаха значителни превалявания. Имаше и градушки.

Проливен дъжд се изсипа над Бургас по обед. Наводнени са дворовете на детски градини, които се намират в ниските елементи на комплекс „ Меден рудник”. Бързата интервенция на екипите на Гражданска отбрана е предотвратила наводняването на постройките, в които са децата и не се е наложило извеждането им.

Поройният дъжд обаче наводни здания във Велико Търново.

Страшен потоп удави Велико Търново (СНИМКИ/ВИДЕО)

Водната буря отнесе дървения мост на Дряновския манастир. Местната община ще търси помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, с цел да възвърне оборудването.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до 18 часа през днешния ден чиновниците на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на населението” са реагирали на 72 сигнала за катастрофи, от които 18 пожара и 54 спешно - избавителни действия. Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 17 катастрофи.

Област Пловдив
Пожарните екипи са реагирали на 36 сигнала за наводнени изби, приземни етажи и изби и дворове, в резултат на падналите проливни дъждове. Продължават работата на още 4 екипа от РДПБЗН-Пловдив.

Област Варна
След сигнал за преливане на язовир „ Тутраканци “ на територията на община Провадия е основана организация, от общинския щаб е оповестено отчасти бедствено състояние. Два екипа на пожарната и хидромодул бяха изпратени на място, над стената се поставяха чували с пясък, предприе се и разширение на преливника благодарение на екскаватор. Заради непосредствена заплаха бяха краткотрайно евакуирани част от жителите на селото.

Кошмарни СНИМКИ и детайлности за изключителната обстановка в Тутраканци

Към момента се регистрира спад в равнището на язовира, няма и преливане през стената. Междувременно е предизвестен и кметът на прилежащо село Бозвелийско за подготвеност за евакуация при нужда, както и регионалният шеф за основаната организация и положението все още.
От 12:00 часа до 15:00 часа екипите на РДПБЗН–Варна са реагирали на 12 сигнала, свързани с наводнени изби, приземни етажи и изби.

Област Бургас
Служители на РДПБЗН-Бургас са реагирали на 10 сигнала, още веднъж свързани с наводнени изби, приземни етажи и изби.

Очаква се събитията последователно да утихват. Утре още веднъж ще има рискови феномени, само че ще са по-слаби като интензитет.
В идващите дни всички тези феномени ще се изнесат в източна посока.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР