Над 20 000 малки и средни фирми от 29 страни

...
Над 20 000 малки и средни фирми от 29 страни
Коментари Харесай

Бизнесмени разбраха как да получат помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие

Над 20 000 дребни и междинни компании от 29 страни са получили поддръжка от Европейската банка за възобновяване и развиване от 1993-та година до момента, програмата " Подкрепа за дребния бизнес " продължава и е подкрепя " в тил " стопанската система, изясни през днешния ден в Пловдив мениджърът й за България Мирослав Стоянов.
Интересът към програмата бе огромен, тя дава опция за решение на редица проблеми на дребните компании , а след привършване на плана две трети от разноските се възвръщат от банката . Мирослав Стоянов прикани бизнесмените да се обръщат към оторизираните консултанти в България, а периметърът на въпросите, които може да бъдат решени посредством програмата, е много необятен. Той варира от измисляне на нова тактика на компанията, продуктово позициониране, по- добър маркетинг, решение на вътрешни организационни или процесни въпроси, осъществяване на осведомителни технологии в самата компания, инженерно решение и надзор на качеството посредством приемане на Инженерингова стопанска организация, до енергийно по- дейно решение за обещано произвеждане или за самата компания. " Малките компании, след реализирането на планове към програмата, покачват както оборотите си, по този начин и индустриалните си резултати в двуцифрено число още в границите на първата година след привършване на плана ", сподели още Мирослав Стоянов.
В момента в помощ на дребния и междинен бизнес дейни са и Оперативна стратегия " Иновации и конкурентноспособност " и " Инициатива за дребни и междинни предприятия " с бюджет 102 млн евро. Следващият главен механизъм е програмата за поддръжка на микро, дребни и междинни предприятия на Българската банка за развиване и партньорство по проекта " Юнкер ", финансирането там е обезпечено взаимно с Европейската капиталова банка в размер на 50 млн евро, които ще бъдат отпускани съгласно вътрешните правила. Българската банка за развиване има подготвеност да поеме до 100% от заемите към българските компании. Зам. министърът на стопанската система Лъчезар Борисов изясни на участниците в бизнес форума през днешния ден и други благоприятни условия за подкрепяне на дребния бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР