Над 20 000 лева са събрани на благотворителния бал на

...
Над 20 000 лева са събрани на благотворителния бал на
Коментари Харесай

Над 20 000 лв. за своя кауза събра Ротари клуб – Велико Търново на бляскав благотворителен бал

Над 20 000 лв. са събрани на благотворителния бал на Ротари клуб – Велико Търново. Бляскавото събитие беше кулминационната точка на тържествата, с които ротарианците означиха 80 години от основаване на своята конструкция в остарялата столица.

Средствата ще бъдат предоставени за идеята на клуба, която той разгласи във връзка годишнината – закупуване на съвременен бронхоскопски уред за белодробната болница „Д-р Трейман“. Набирането на дарения продължава.

Над 420 посетители почетоха празненството на великотърновските ротарианци. На бала дойдоха техни другари от цялата страна, както и десетки представители на структурите на Ротари в Румъния, Украйна, Турция и Русия. На бала участваха дистрикт гуверньора на Ротари – България Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньори, елект дистрикт гувурньора Митко Минев, кметът на Велико Търново инж.Даниел Панов и неговите заместници Снежана Данева – Иванова, Ганчо Карабаджаков и Георги Камарашев, регионалният шеф проф. Любомира Попова, кметовете на Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов, другари и съидейници на Ротари.

Към празника се причислиха и представители на сродните филантропични организации от Зонта клуб и Лайънс клубовете във Велико Търново. Акцент на бала беше приемането на кмета Даниел Панов за почетен член на Ротари клуб – Велико Търново. Той за следващ път благодари на ротарианците за съпричастността им към значими за града планове в региона на опазването на здравето, културата, историческото завещание, образованието и спорта.

Четирима представители на Ротари клуб бяха удостоени с влиятелното отличие Paul Harris Fellow. Венелин Иванов, Кирил Андреев и Денислав Сираков, и доктор Пламен Латев от Сателитен клуб Павликени – Бяла църква, получиха от президента на РК Росен Великов значки и грамоти за особени заслуги в активността на организацията. За настроението на гостите на изисканото празненство се грижи известният артист Васил Петров, който първоначално извърши химна на Ротари – България. Присъстващите приветстваха осъществяванията на дамско трио „Камино“ и прелестния избор на музика от страна на ди джей Емо.

Ротари клуб – Велико Търново е една от най – огромните и дейни структури на интернационалната организация Ротари Интернешънъл в България. По мотив годишнината си ротарианците проведоха поредност от родолюбиви начинания, които се организираха в границите на няколко месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР