Над 20 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП-Велико

...
Над 20 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП-Велико
Коментари Харесай

Данъчните в Търново обслужили за три месеца над 20 000 клиенти

Над 20 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП-Велико Търново през първото тримесечие.
4318 жители са посетили приходната администрация в регионалния град във връзка подаване на данъчни и осигурителни заявления и уведомления за трудови контракти, а 4115 – във връзка със здравния си статус. За 885 клиенти повода е била уточняване на отговорности по информации, получени посредством електронната услуга “Справки за задължения”. 930 са го създали заради нужда от регистрация и промени в регистрацията, 514 – с цел да получат информация по разнообразни въпроси. 2218 са посетили великотърновската дирекция, с цел да подадат заявление за подаване на документи по електронен път, като по-големият им брой се дължи на обстоятелството, че от началото на 2018 година множеството заявления са подадени по електронен път. На 1732 жители е публикуван ПИК /персонален идентификационен код/. Обслужени са били и 195 лица в неравностойно състояние, като те употребяват специфичен бутон от машината, с който биват обслужени от чиновник с преимущество. За заплащане на отговорности с карта през ПОС терминал са посетили приходната администрация 154 лица. Интересът към това изобретение на Национална агенция за приходите е нараснал заради неналичието на такси при осъществяване на интервенцията.

Системата за ръководство на опашките разрешава и прецизен надзор при обслужването на жителите. Системата автоматизирано регистрира както междинното време за изчакване и за обслужване, по този начин и междинното време, за което даден контрольор прави съответната административна услуга.

11 минути е междинното време за изчакване на клиент през трите месеца, а 9 минути – за обслужването му в Национална агенция за приходите Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР