Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.

...
Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.
Коментари Харесай

Премиерът за 4-и път напомни на пенсионерите, че им дава по 50 лв.

Над 2 млн. възрастни хора ще получат спомагателни 50 лева към пенсиите си и за месец ноември. За задачата отпускаме близо 106 млн. лева по бюджета на държавното публично обезпечаване. Това подсети за четвърти път министър председателят Бойко Борисов. Предстоят още четири такива транша - месечната добавка ще се изплаща до март 2021 година, като всяко решение на държавното управление за превеждане на месечната сума към Национален осигурителен институт е комфортен мотив за малко самореклама.

Борисов не пропуща да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където постоянно пита пенсионерите добре ли е с 50-те лева Проблемът е, че след прекъсването на добавките през март, много пенсионери ще усетят неналичието им, тъй като нарастването на редовите пенсии ще е единствено с 5%, и то от юли.

Премиерът още един път припомня и че следващата година минималната пенсия ще стане 300 лева Това съгласно ръководещите е огромна заслуга, само че на процедура съставлява замяна на пенсионно-осигурителния модел у нас, защото от 1 януари 2021 година всеки втори пенсионер ще получава една и съща пенсия, която няма да има нищо общо с самостоятелния му застрахователен принос. Борисов не разяснява тези основни за осигурителната ни система въпроси. Вместо това дежурно твърди: " Грижата за възрастните хора е наш дълг и неизменен ангажимент. Дължим на пенсионерите почтени старини и те могат да разчитат на нашата поддръжка! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР