Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.

...
Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв.
Коментари Харесай

Борисов: Над 2 млн. души ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си

Над 2 млн. възрастни хора ще получат спомагателни 50 лева към пенсиите си и за месец ноември. За задачата отпускаме близо 106 млн. лева по бюджета на ДОО. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на онлайн съвещание на Министерски съвет, излиза наяве от „ Facebook “ страницата на министър-председателя.



Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, без значение от размера на техните месечни хонорари, добави министър председателят.

„ Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 година и го изпълняваме. В същото време предлагаме от следващата година минималната пенсия да стане 300 лева, а от юли подвигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неизменен ангажимент. Дължим на пенсионерите почтени старини и те могат да разчитат на нашата поддръжка “, сподели още Борисов.

Отпускат се близо 23 млн. лева за възстановяване на инфраструктурата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Целта е пунктовете да дават отговор на нужните условия за качество и да се облекчи прекосяването на хората през тях.



Суперкомпютърът ще помогне на страната ни да се утвърди като капиталова дестинация. Той ще бъде от огромна изгода за IT фирмите и експертите, за целия български бизнес и научните среди, сподели още Бойко Борисов.

Затова на днешното държавно съвещание взехме решение за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ София Тех Парк “ с над 20 милиона лв., добави той.

Средствата ще се употребяват за придобиване и експлоатационни разноски на суперкомпютъра, както и за строителството на постройката, в която той ще се намира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР