Над 2 млн. пенсионери ще получават надбавки до март. Тези

...
Над 2 млн. пенсионери ще получават надбавки до март. Тези
Коментари Харесай

Деница Сачева: Хората под прага на бедност ще получат по 120 лв., за да покрият разходите си за храна

Над 2 млн. пенсионери ще получават надбавки до март. Тези 50 лева са за медикаменти или укрепване на здравната система. С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

"Максималният застрахователен приход би трябвало да има пенсия 1440 лева, просто ще възстановим правдивост. Между 300 и 1400 ще запазим съотношението от 4,8, което съществува и в този момент сред 250 и 1200 лева ", сподели още тя.

"Предложили сме от 1 юли пенсиите да се индексират по швейцарското предписание. Предлагаме и ваучери по 120 лева за хранителни артикули през април. В целият бюджет ще има дефицити, покрити с задължения. Не е правилно, че със заеми ще финансираме детските добавки и пенсиите, имаме средства ", показа Сачева.



"Ще освободим 1 милиарда от 60:40, с цел да финансираме ограниченията, които предлагаме сега. Между 300 и 369 лева, тези които са под прага на беднотия ще получат по 120 лева, с цел да покрият разноските си за храна ", изрази мнение тя.

"Нашата система за обществено подкрепяне има задоволително благоприятни условия за поддръжка на уязвимите фамилии. За първи път ще има пакети и за новородени в небогати фамилии – с памперси, санитарни материали и храна. Деца до 3 година преговаряме за обществено подкрепяне ", съобщи министърът.

"Над 400 000 души ще получат хранителни артикули в зимния сезон. Подоходният аршин взехме решение да отпадне, тъй като беше залегнала в прогнозата на нашето министерство. Всички деца в България имат равни права ", изясни тя.

"Трябва да продължава да се усилва пенсионната възраст и да изсветляваме осигуровките, да се обезпечават на действителните пари, които получават. Данък добавена стойност е избавило огромна част от бранша на заведенията от банкрути ", добави гостът.

"Има предпочитание за понижаване на Данък добавена стойност на доставките на храни. 800 лева стана минималния застрахователен приход в този отрасъл, съвсем 1/3 от работещите в този бранш, работят на ярко, понижиха се и опциите за банкрути и всеобщи уволнения ", приключи Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР