Над 2 500 000 лева е бюджетът на Календара на

...
Над 2 500 000 лева е бюджетът на Календара на
Коментари Харесай

Над 2,5 млн. лв. за културни събития в София тази година

Над 2 500 000 лв. е бюджетът на Календара на културните събития на София за тази година. В него са включени познати театрални, танцови, кино, фотографски и музикални фестивали, книжни панаири, литературни събития, връчването на театралните награди „ Икар “ и „ Аскеер “, предава БНР.

Ще бъдат финансирани и 10 нови събития, измежду които " Срещи на младото европейско кино “, „ Софийски интернационален мини детски кино фестивал ", " Литературни направления 2021 ".

Лятната стратегия на Столична община включва събития със свободен достъп навън, които ще се осъществят в месеците от април до октомври, осведоми зам.- кметът доцент Тодор Чобанов:

" Философията е да подкрепим одобреното, това, което към този момент се е наложило на сцената в София и в нашето културно пространство. Това, което харесват и поддържат самите публики. Ние ще продължим да финансираме нашите събития. Въпреки компликациите в бюджетната сфера, ще продължим да поддържаме планове, тъй че мога да уверя, че ще създадем всичко по силите ни за това създателите да получат повече поддръжка.

Обмисляме нови разнообразни принадлежности, с които да насърчим нашите сътрудници, в това число и с оглед изнасянето на част от наличието навън - от залите на открито. Коментираме сега с сътрудници от направлението. С проектант Здравков разясняваме опцията за това в действителност да създадем краткотрайни аукционни местоположения навън - в паркове, на площади, с цел да можем да подсигуряваме, че едно събитие ще може да се случи с по-малък риск за здравето на публиката и артистите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР