Над 2,4 милиона души са заразени с новия коронавирус в

...
Над 2,4 милиона души са заразени с новия коронавирус в
Коментари Харесай

В Америките, новата гореща точка на пандемията, заразените са над 2,4 милиона

Над 2,4 милиона души са инфектирани с новия ковид в Америките, а смъртните случаи в района са над 143 000, съобщи ДПА.

Това трансформира района в новата гореща точка на пандемията, съобщи директорката на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен.

Етиен посочи, че Панамериканската здравна организация е извънредно обезпокоена от огромния брой на случаите на заразяване в Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро разкритикува въведените поради ковид карантинни ограничения. Директорката изрази терзанията на ръководената от нея организация и за обстановката в Перу и Чили.

За множеството американски страни " в този момент не е време да смекчават рестриктивните мерки или да редуцират превантивните тактики ", сподели Етиен в изказване за медиите, оповестено на уеб страницата на Панамериканската здравна организация.

Етиен прикани и за взимането на превантивни ограничения против болести, които не се предават от човек на човек, като да вземем за пример диабет, сърдечни и респираторни болести. Те са виновни за 81 % от смъртните случаи в Америките преди появяването на ковид и болните от тях хора са най-уязвими във връзка с Covid-19, сподели Етиен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР