Над 2.2 млн лв струваше откриващото събитие на Европейската столица

...
Над 2.2 млн лв струваше откриващото събитие на Европейската столица
Коментари Харесай

Разследват Пловдив 2019 за откриващото събитие на Европейската столица на културата

Над 2.2 млн лева струваше откриващото събитие на Европейската столица на културата на 12 януари 2019. Редица изявления в медиите за високата цена накараха Окръжната прокуратура в града под тепетата да се самосезира и да подреди инспекция от Агенцията за държавен и финансов надзор, съобщи кореспондентът на .
Докладът на Агенцията, който откри седем нарушавания, става база за досъдебно произвеждане. Дознанието е за осъществено закононарушение и се води против длъжностно лице - представител на Фондацията, което към този момент не е конкретизирано, излиза наяве от думите на прокурор Галина Андреева-Минчева.
Очаква се в хода на производството да се откри дали има отговорен чиновник, който умишлено или не е сключил неизгодни покупко-продажби.
Изводите от отчета на Агенцията за държавен и финансов надзор две нарушавания по член 49 от Закона за публичните поръчки за така наречен тенденциозни механически характерности, създаващи условия за кандидатстване единствено на съответен реализатор или неговите артикули - в единия случай става дума за оградни пана, а в другия - за мотокари.
За тези две нарушавания глобата е санкция за шефа на фондацията Кирил Велчев, която може да се оспори. Останалите пет нарушавания също не са основни, те са по член 42 от Закон за обществените поръчки и касаят документите, която след края на процедурата фондацията би трябвало да даде в уеб страницата на Агенцията по публични поръчки. Финансова глоба за това нарушаване не се планува от пет години. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР