Над 2,2 млн. българи ще трябва да си подменят личните

...
Над 2,2 млн. българи ще трябва да си подменят личните
Коментари Харесай

Мобилни екипи в Пловдив ще подменят личните документи

Над 2,2 млн. българи ще би трябвало да си подменят персоналните документи тази година, тъй като валидността им изтича. От Министерство на вътрешните работи поучават хората да подадат заявки в този момент, когато още няма опашки, или да го създадат по електронен път, съобщи bTV.

За да не се образуват опашки - в Пловдив мобилни екипи на Министерство на вътрешните работи стартират замяна на персоналните документи отвън полицейските ръководства. Акцията започва тази заран от Комбината за цветни метали край града, където на място, за облекчение на работещите, ще им бъдат издадени нови документи.

" Целта е да понижим напрежението при идната замяна на българските персонални документи. В този цех работят към 2000 души, процесът е проведен, всичко се прави на място, хората не би трябвало да носят нищо. С представител на компанията уговаряме авансово техническите детайлности ", изясни Костадин Марков, шеф бранш " Български документи за идентичност " към ОД на МВР-Пловдив.

Процедурата е същата, само че се пести време. В мобилните пунктове може да се подменят персонална карта, шофьорска брошура и паспорт.

През актуалната година 88 000 души от региона ще би трябвало да възобновят персоналните си карти. Жителите на града и региона могат да създадат това по-рано - при започване на годината - през месеците януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи и когато натоварването на звената БДС обичайно е по-малко, с цел да се избегне образуването на опашки и продължителното очакване. Очаква се най-натоварен да бъде интервала юли - август, когато се прибират в страната българските жители, пребиваващи непрекъснато в други страни. Натоварен интервал ще бъде и края на годината ноември - декември 2020 година, когато изтича валидността на максимален брой персонални карти и паспорти. В взаимозависимост от разпределението на популацията в другите обитаеми места и общини най-натоварени (с най-големи жилищни райони) са звената БДС към 01, 05, 06 районно управление (на МВР) - Пловдив и районно управление (на МВР) - Асеновград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР