Над 2 000 земеделци от област Хасково, получили субсидии през

...
Над 2 000 земеделци от област Хасково, получили субсидии през
Коментари Харесай

Над 2 000 земеделци декларираха доходите си за месец

Над 2 000 земеделци от област Хасково, получили дотации през предходната година, подадоха заявления за приходите си след писмена покана или телефонно позвъняване от Национална агенция за приходите в последния месец. Информационната акция на приходната администрация продължава, като се чака броят на декларациите доста да нарасне до края на годината, допълват от офиса на Агенцията в Хасково. Съдействие в нея оказват също кметовете и кметските наместници в района.

Припомняме, че през септември Национална агенция за приходите заяви за 50 000 регистрирани аграрни производители със дотации в общ размер 120 млн. лева, изплатени им през 2017 година, които не са подали данъчни заявления и не са платили налози върху тях. 5 600 от тези стопани са от хасковски район, като най-вече отклонения бяха засечени в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград, Минерални бани. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „ Земеделие “. Отделно бяха открити и разминавания при забележителен брой фермери, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения. 850 от тези земеделци от региона подадоха коригиращи заявления в законоустановения за това период – 30 септември.

Националната организация за приходите организира и сега осведомителна акция към всички аграрни производители, които са позволили грешки в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, стопаните получават и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета.

Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане, обръщат внимание от офиса в Хасково. В момента приходната организация извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплинираност в земеделския отрасъл./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР