Над 2 000 декара площ е обхванал големият пожар, който

...
Над 2 000 декара площ е обхванал големият пожар, който
Коментари Харесай

Пожарът край Котел обхвана над 2 000 дка площ

Над 2 000 декара повърхност е обхванал огромният пожар, който избухна в четвъртък край Котел. През цялата нощ на мястото останаха да дежурят екипи на пожарната.

Гасенето и опитите за преодоляване на стихията ще продължат и в петък, само че на ръка. Причината е мощно пресеченият терен. Към момента няма заплаха за Котел и близките села. Над 150 души - пожарникари, горски чиновници и доброволци вземат участие в гасенето на пожара.Подновява се гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекъсната през нощта заради риск за живота на огнеборците.

Пожарът обхвана близо 2000 декара сухи треви и папрати в региона на Котел. Огънят е обхванал отчасти и боровата гора, сподели за БНР комисар Владимир Демирев, шеф на районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Сливен. Той разгласи, че сега в гасенето са включени всички сили и техника на противопожарната работа в Котел, подкрепени от екипи от Сливен.

Огънят се разраства поради мощния вятър в региона, а в Котел има заплаха от задимяване, сподели комисар Демирев

„ Дори и сега има задимяване на града, тъй като вятъра духа към града. Целта ни е да не допуснем да стане върхово горенето в боровата гора и да се усложни още повече обстановката ".

Запитан дали ще бъдат извикани подкрепления, комисар Демирев отговори:

„ Повикали сме. Имаме два екипа от Котел, два от Сливен изпратени. От Омуртаг сега пътува, сме поискали помощ. Сили на горското стопанство в Котел, всички са мобилизирани, доброволното формирование на общината и в допълнение от горските стопанства ".

По информация на жителите на Котел огънят е тръгнал в обедните часове. Все още не е ясна повода за неговото пораждане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР