Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за

...
Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за
Коментари Харесай

Над 1300 деца се включиха в ежегодния конкурс на Renault България за детска рисунка


Над 194 учебни заведения от 97 обитаеми места записаха тимове за присъединяване в осмото издание на състезанието за детска рисунка „ Пътят и аз “ по световната стратегия на Renault „ Безопасност и подвижност за всички “. Над 1300 деца участваха с 555 рисунки. Участниците от I и II клас рисуваха интерпретацията си за мирното общуване на електрическите автомобили и жителите на джунглата, а по-големите възпитаници от III до V клас влязоха в ролята на дизайнери, създавайки дизайн за десен на защитен колан за състезателен автомобил.

Темата за защитния колан е въодушевена от социално-отговорната самодейност VIVE на Renault България. VIVE е фешън аксесоар за защитния колан, целящ слагането му от повече водачи. Детският дизайн, победител в тази категория, ще бъде създаден и ще се популяризира в лимитирана серия.

Партньори на Renault България бяха Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София и екипът на кино лентата “Лили Рибката”.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов изрази възхищението си от това, че децата освен познават животинските типове, населяващи джунглата, само че изобразяват наличието на електрическите автомобили в тази среда не като опасност, а в помощ за животните.

Според Галя Георгиева, член на журито от МОН, сходни начинания са извънредно потребни, защото децата възприемат значими познания по основни житейски проблеми, участвайки в креативен развой в екип.

Програмата в България е част от световната самодейност на Renault, която от старта си през 2000 година е обхванала над 14 млн. възпитаници допълнително от 35 страни по света. По този метод Renault прави своя принос за понижаване броя на пътните произшествия и за повишение информираността на учениците за въздействието на човешката активност върху природата.

Победителите получиха премиите си от Любка Алипиева, основен специалист в МОН, Мартина Христова, маркетинг шеф в Renault България и Росица Любенова, административен шеф на Зоологическа градина – София. Официалните представители зарадваха децата с високотехнологични и креативен награди – подпора за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои ученици, завоюваха графични таблети.

В началото на годината галерия с рисунки от предходното издание на състезанието гостува на 20 учебни заведения. Пътуващата експозиция въодушеви над 2000 деца из цялата страна.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР