Над 19 млн. души са гледали финалния епизод от последния

...
Над 19 млн. души са гледали финалния епизод от последния
Коментари Харесай

Финалът на "Игра на тронове" привлече рекорден брой зрители, но не очарова всички

Над 19 млн. души са гледали финалния епизод от последния сезон на хитовия сериал " Игра на тронове " в Съединени американски щати - рекорден брой, както каналът HBO разгласи в понеделник.

Според компанията, която е крило на AT&T`s Warner Media, в неделя 19.3 млн. телевизионни феновете са гледали директното лъчение на епизода в платформите HBO GO и HBO NOW, с което са задминали всички досегашни рекордни достижения на фентъзи поредицата, въодушевена от книгите на Дж.Р.Р. Мартин " Песен за огън и лед ". Предпоследният епизод " Камбаните " предходната седмица е привлякъл 18.4 млн. души.

От HBO оповестиха, че финалът е бил и най-гледаното настрана живо предаване на компанията, с което е задминало досегашния връх в тази категория, който сериалът " Семейство Сопрано " слага през 2002 година

" Игра на тронове " е наличен в над 150 страни в целия свят, само че от HBO допълват, че е мъчно да получават точни данни от доста от тези пазари, което прави невероятно и изчисляването на световната гледаемост.

Смесени ревюта, забравена в кадър бутилка с вода и петиция за продължение на историята на Аря Старк бяха част от най-обсъжданите тематики след финала, в който феновете най-сетне схванаха кой ще ръководи Вестерос. (за тези, които към момента не са го гледали, текстът съдържа информация за епизода - бел.авт.).

Финалът раздели аудиторията толкоз мощно, колкото и целият осми сезон, откакто след тежката борба Железният престол бе разтопен, а сагата завърши с антиклимакс, или низходяща последователност, както мнозина дефинираха.

Британският артист Айзък Хемпстед Райт показа в понеделник, че е бил поласкан от метода, по който поредицата трансформира неговия воин Бран Старк от 10-годишно момче в инвалидна количка до мъж, определен в последна сметка за крал.

" Превръщането на Бран в крал е победа за мирните и непоколебими хора в този свят, които прекомерно постоянно биват избутани настрана в конкуренцията на тези, които са по-шумни и по-реакционни ", съобщи 20-годишният Хемпстед Райт в своя гостуваща колонка за изданието " Холивуд рипортър ".

 Фенове гледат финала дружно на обществена прожекция в Манхатън, Ню Йорк
Фенове гледат финала дружно на обществена прожекция в Манхатън, Ню Йорк

От USA Today обаче нарекоха финала " пагубен край, който почитателите не заслужаваха ", допълвайки, че му е липсвала автентичност и е бил клиширан.

Британското " Радио Таймс " бе по-мило в оценката си, като блогърът Хю Фулъртън писа, че е имало " някои елементи, които харесах, една или две, които боготворя, и извънредно доста, които ме оставиха в неразбиране. Но ще кажа, че завърши по-добре, в сравнение с чаках, имайки поради последните два епизода. "

До понеделник над 1.2 млн. души от целия свят бяха подписали и петиция в уеб страницата Change.org, в която подлагат на критика осми сезон и упорстват за римейк.

Вчера основателите Дейвид Бениоф и Д.Б.Уайс резервираха безмълвие. Изпълнителните продуценти оповестиха преди време, че считат да се отдръпват някъде надалеч от обществения свят след излъчването на последния епизод.

" Ще бъдем на никому незнайна локация, ще изключим телефоните си и ще отваряме разнообразни бутилки ", показа Уайс пред " Ентъртейнмънт уикли " по-рано тази година.

 Почитатели на поредицата се събраха да гледат дружно края на сериала и в Москва
Почитатели на поредицата се събраха да гледат дружно края на сериала и в Москва

Много почитатели обаче останаха повече от смутени поради обстоятелството, че сериалът завършва след осем сезона в ефир.

" Мислех, че ще е по-скоро трагичен край ", споделя зрителка пред " Ройтерс " след обществена прожекция в Ню Йорк. " Бясна съм, гневна съм, че това е последният епизод. Ще ми се да имаше още след този. "

Почитателите видяха и различен съвременен предмет, който се оказа пропуснат на екраните пред тях - пластмасова бутилка с вода се вижда частично скрита зад ботуша на героя на Самуел Тарли. Наблюдателните видяха различен сходен пропуск на монтажистите и в епизод 4, където на масата на огромната вечеря след успеха над Армията на гибелта имаше забравена картонена чаша за кафе. Това стана мотив за голям брой смешки и насмешки онлайн.

Миналата година HBO поръчаха предистория, чийто сюжет да бъде написан в съавторство с Джордж Р.Р. Мартин. Действието в нея ще се развива хиляди години преди събитията в " Игра на тронове ".

В понеделник мнозина фенове обявиха и желанието си да гледат продължение на историята на Аря Старк, която в последните фрагменти се насочва с транспортен съд да изследва непознатите земи на запад от Вестерос.

Един от туитовете в тази връзка гласи: " Аря беше единственото хубаво нещо в сезон 8. Дайте ни продължението. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР