Над 1800 полицаи жандармеристи са ангажирани за мача Левски –

...
Над 1800 полицаи жандармеристи са ангажирани за мача Левски –
Коментари Харесай

Събуват дори обувките на феновете на дербито „Левски” – ЦСКА тази вечер! Над 1800 полицаи жандармеристи са ангажирани за мача, коментира Стефан Балабанов

Над 1800 служители на реда жандармеристи са ангажирани за мача „ Левски ” – ЦСКА довечера.  Това заяви по бТВ заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

„ Единствената ни цел е този футболен заряд, който го има към този момент седмица, да премине в една спокойна атмосфера и Дай Боже по този начин да приключи мачът и хората умерено да се приберат по домовете си ”. Изключителните ограничения за сигурност, които се вземат в този момент, не са плод на това, което се случи преди седмица, безапелационен беше Балабанов.

“България е подписала спогодба на 1 юли 2016 година за битка с футболното и изобщо със спортното безчинство в лицето на министър Кралев. Оттогава досега Министерство на вътрешните работи дружно със експертите от Българския футболен съюз, спортното министерство, с други органи и организации, приготвя един закон, който ще бъде за битка със спортното безчинство изобщо. Взели сме опита на Англия, Франция, Италия и други европейски страни, само че не желаеме да копираме тъкмо това, което са записали те, изясни зам.-министърът. Той сподели, че желаят да създадат една цялостна идея, която да работи в бъдеще и да има резултат съгласуван с нашите условия, с особеностите на българите.

До два месеца законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание, изясни Стефан Балабанов. „ Предстоят дейни диалози с наши експерти. Инициаторите на закона са Националният фронт за избавление на България и някои други депутати. Надявам се до края на този парламентарен сезон, преди лятната почивка, той да бъде импортиран.

Най-радикалните ограничения в него са всяка институция и организация да поеме своята отговорност, както е написано в законите в другите западноевропейски страни. На първо място – домакините на срещите, ръководителите на футболните клубове, футболният съюз, спортното министерство. Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде подкрепящ орган, който ще стои на входа със  специални камери, които ще бъдат закупени, лицево ще се разпознава всеки един футболен ентусиаст.

Ако той демонстрира експанзия, в случай че той нарушава публичния ред, ние да имаме право точно полицията да приложи към него насилствени административни ограничения, а пък той по-късно, в случай че желае, да съди нашите решения ”, добави Балабанов. По думите му нещата не са толкоз комплицирани и, в случай че това се случи, до две три години ще могат млади фамилии и освен млади да водят децата си, внуците си и футболните срещи и другите спортни мероприятие да бъдат театър.

Зам.-министърът сподели, че имат поддръжката на всички за този закон.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР