Над 1800 автобуса протестираха днес в страната и пътниците им

...
Над 1800 автобуса протестираха днес в страната и пътниците им
Коментари Харесай

Автобуси се включиха в протест, пътници чакаха по гарите

Над 1800 рейса стачкуваха през днешния ден в страната и пасажерите им бяха принудени да чакат 90 минути по гарите, до момента в който рейсовите тръгнат. Превозвачи направиха сигнален митинг, като час и половина - от 14 до 15.30 часа, стотици рейсове не потеглиха от гари в страната . Недоволството им е ориентирано против п редлагания закон за автомобилната камара, който считат за лобистки и се заканват, в случай че не бъде отдръпнат, да преминат към нови прояви на митинг.

В днешната проява се включиха рейсове, които потеглиха с час и половина по-късно от централната автогара в София, както от гари в Хасково, Кърджали, Бургас, Пловдив, Монтана, Смолян и други, общо в над 30 града, оповестява БГНЕС.
 митинг рейсове БГНЕС
 „ Този проектозакон е циничен, лобистки, основан от дребна група хора и обслужва частни ползи. В този закон огромният проблем е неналичието на народна власт, макар че се заявява тъкмо противоположното. Не е ясно по какъв начин ще бъдат избирани управническите структури, не е ясно дребните и междинните превозвачи ще получат ли достъп до ръководството на тази конструкция. Практически те няма да го получат, тъй като заложените параметри споделят тъкмо противоположното. Това е опит на огромните да овладеят целия отрасъл и да го употребяват в свои интерес. За мен е неприемливо и това наложително участие в тази организация ”, разяснява във връзка законопроекта превозвачът от Монтана Петър Захариев, който е и член на УС на Националната асоциация на автомобилните превозвачи.

 митинг рейсове БГНЕС-->
Той сподели още, че не е ясно кой ще управлява и ръководи тази конструкция, която ще „ коли и беси ”. Според него, в случай че се сътвори такава камара, ще се сътвори феодална институция, която ще взема решение съдбините на сектора. Захариев е безапелационен, че това ще докара до утежняване на услугата и покачване на цените на билетите.
 митинг рейсове БГНЕС
Вече е подготвен и проектът за деяние за плануваното протестно шествие с рейсове на 25 юни в София. В него ще се включат 740 рейса на 112 компании.
„ 100 рейса ще бъдат паркирани пред „ Александър Невски ”, останалите до 740 по бул. „ Васил Левски “ и „ Цариградско шосе “. Колоната ще стигне най-вероятно към Пазарджик. Шествието ще тръгне в 11 часа по жълтите павета през президентството, ЦУМ до централна автогара. Такова шествие ще има и на 28 юни ”, сподели притежателят на една от най-големите компании за автобусни транспорти Ивайло Константинов.

 митинг рейсове БГНЕС
Стана ясно още, че митингът им ще бъде подсилен и от над 200 камиона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР