Над 1800 активни случаи и 384 в болница т.е. 22%,

...
Над 1800 активни случаи и 384 в болница т.е. 22%,
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов с призив да няма паника и предупреждение: Ако има 300 случая с коронавирус на ден е притеснително

Над 1800 дейни случаи и 384 в болница т.е. 22%, само че в интензивно поделение са по-малко от 5%. По-тревожно е в случай че случаите дневно стигнат 300, тъй като това значи 20-тина % да влязат в болница и ще се запълни потенциалът на лечебните заведения. Това съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.
Крайно време е хората да схванат, че това не е един елементарен грип – това е вирус, който би трябвало наложително да се лекува в болница за 14 дни, акцентира Балтов. Според него, няма смяна във връзка с тежестта на вируса.
Същевременно Балтов съобщи, че не трябвало да се всява суматоха. За запълването на болница " Света Анна " той изясни, че е поради огнището от Самоков. Сега се поемат заболели от " Пирогов ", ВМА и Александровска болница.
В „ Пирогов ” има 22 пациенти, както и 1 на апаратна вентилация. Това е може би една трета от потенциала ни, разясни шефът на " Пирогов ". Той заяви, че отново тече метаморфоза и болничното заведение влиза в режим да се занимава с повече случаи на ковид.
Според проф. Балтов, сега сме в пика, пристигнал поради свалянето на ограничения и мисълта, че на хората всичко е разрешено. Той отново прикани – спазвайте отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, и всичко ще е наред. " Категорично считам, че хората доста се разпуснаха ", акцентира професорът.
Като " долни клевети " дефинира Балтов слуховете, че се пишат пациенти с ковид, които не съществуват. Това значи планови пациенти да не идват, т.е. по-скъпи клинични пътеки от тази за ковид (600 лева на пациент) да не се осъществят. " Едва ли някой ще си разреши да вземе двама-трима подправени пациенти да си докара пари ", заключи той.
Същевременно Балтов изрази съмнение, че клиничната пътека за ковид ще се усили двойно, т.е. до 1200 лв., само че в този момент текат договаряния с НЗОК. А в " Пирогов " имало заповед и санкция 50 лв. за всеки доктор, позволил различен човек да е в болничното заведение без маска.
Още: " 3 пъти се усилиха болните от ковид за 3 седмици, отделенията в лечебните заведения са цялостни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР