Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които

...
Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които
Коментари Харесай

Над 180 тона опасни отпадъци са заровени край Червен бряг

Над 180 тона е предстоящото тегло на рисковите боклуци, които бяха открити край Червен бряг, оповестиха от прокуратурата.

Към момента не престават да се правят следствени дейности по отношение на следствието, формирано за присъединяване в проведена незаконна група, обвинени по което са предприемачите Пламен Бобоков и Атанас Бобокови, някогашният заместител министър на екологията Красимир Живков и други длъжностни лица. Направен е оглед на мястото, парцел в местността „ Лъката”, където бе намерено нерегламентирано място за предпазване на боклуци, за които е открито, че са рискови. Същите са били предадени за предпазване от сдружение от група „ Монбат “ на комерсиално сдружение, което не има нужните съоръжения. След това са били заровени на въпросното място.

В хода на следствието са конфискувани съпътстващи загробения товар документи с надпис "Монбат-Сърбия ". Междувременно е открито, че част от този рисков боклук - към 100 тона, са били заровени и в стопанство в село Рупци, Община Червен бряг.

На 9 юли леки равнища на радиоактивност са регистрирани край Червен бряг, където прокуратурата проверява нелегално бунище за рискови боклуци. В началото на юли беше открито, че част от отпадъците от акумулаторни акумулатори, открити на 1 юли край Червен бряг, са импортирани от Словакия и Румъния.

На 5 май тази година, беше обявено за разстройване на вноса на италиански отпадък в Червен бряг, а братята Бобокови бяха задържани дружно с някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков поради аферата с "италианския отпадък ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР