Над 180 снимки от личния архив на Орлин Горанов са

...
Над 180 снимки от личния архив на Орлин Горанов са
Коментари Харесай

​Орлин Горанов представя автобиографичната си книга Да започнем отначало

Над 180 фотоси от персоналния списък на Орлин Горанов са в първокласната му автобиографична книга " Да стартираме изначало ". Премиерата е довечера от 19.30 ч. в Sofia Live Club. Луксозното цветно издание на един от най-обичаните български артисти е в съавторство с Веселина Паскова, а дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов.

" Да стартираме изначало " е една от най-популярните песни на Орлин Горанов, позната на най-малко две генерации българи и неслучайно се трансформира и в заглавие на книгата. Почитателите на артиста ще проследят пътя му в естрадата, завоя към оперната зала, блестящите появи на вариететна сцена, случките в киното и театъра, навлизането в езика на мюзикъла. Първите страници го показват като хлапе с ожулени от бягане по баирите край Берковица колене, научено на труд и дисциплинираност в хор " Бодра промяна ".

В книгата излизат нескрито доста от незнайните за необятната аудитория ползи на Орлин Горанов - като възпитаник той е запленен по зоологията, тренира лека атлетика, насочване, пукотевица и печели надпревари по биатлон. В гимназията се научава да схваща и от мотори с вътрешно горене, което пък му оказва помощ да се оправя в сложни обстановки по време на турнетата из страната по-късно. А лекотата, с която усвоява непознати езици, е плюс при многочислените му гастроли по света. И до през днешния ден да пътува за него не е единствено нужда, само че и огромно наслаждение - изключително по море.

" Разбрах, че човек не би трябвало да се взема насериозно, тъй като е преходно събитие на тази земя. Не е елементарно, само че има лековито хапче - смехът, шегата. Много оказват помощ позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш същински жив и задоволително мощен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-лесен, по-хубав ", споделя Орлин Горанов.
 © фотография: Българска национална телевизия
" Някой възкликна: " Орлин не е ли млад за автобиография? " Млад е, несъмнено. Пълен е с сила и с нестихващо любознание, припрян за нови креативен завършения. Не се стопира, непрестанно е в придвижване, тъй като животът е, с цел да се изживява. Държи го крепко живецът, или " вагарецът ", както обичал да споделя дядо му. И е ясно, че няма никакво желание да го напуща ", отбелязва Веселина Паскова.

По думите ѝ, книгата не е автобиография, равносметка или огледало на повратна точка, а роман за пътуването - пътуването към щастието и благодарността, че съществуваме, че имаме опцията да посрещаме и изпращаме деня, че сме дарени със сетива да усещаме.

Орлин назовава себе си " професионален пасажер ". И с цел да създадем книгата, безусловно пропътувахме километри дружно. Приказката ни подскачаше като водата през камъните в реката - смяхме се на вицовете, които споделяше, шегувахме се, потъвахме в мемоари, любувахме се на хубостта, която пробягваше около нас, слушахме музика, пяхме, споменавахме другари, мълчахме, споделя още съавторката на артиста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР