Над 180 състезатели ще участват на Световното първенство по шортрек

...
Над 180 състезатели ще участват на Световното първенство по шортрек
Коментари Харесай

Раданова: Четвъртфинал за нас ще бъде успех на Световното в София

Над 180 състезатели ще вземат участие на Световното състезание по шортрек в зала „ Арена Армеец “. В България ще бъдат над 10 олимпийски първенеца от последните Зимни игри в Пьонгчанг. Това заяви олимпийският ни медалист в шортрека Жени Раданова по време на публична гала в Столична община, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тренировките стартират от 4 до 7 март, а ден по-късно ще бъдат и първите стартове на надпреварата. “Надявам се да има задоволително хора, с цел да видят този толкоз динамичен и атрактивен спорт “.

България ще се взе участие с шестима състезатели. Очаквам едно почтено показване. Много огромна част от тях са доста млади. За мен влизането в четвъртфиналите и като класиране сред 16-20 място би било сериозен триумф “, предвижда шампионката в отговор на БГНЕС. Раданова се надява идващите години да имаме и български представители на финалите по международните конгреси.

„ Искрено бих желала, моите наследници освен да повторят триумфите ми, само че и да ги надминат “, пожела още тя.

Трикратната ни олимпийска шампионка в шортрека получи специфичен приз от кмета на София Йорданка Фандъкова за поддръжката и по време семейството на Европейска столица на спорта.

„ Успехите на нашия град се дължат на хора като Жени и най-важното е, че хора като нея притеглят младежите да спортуват, каквато е и задачата на „ София- европейска столица на спорта “, съобщи столичният кмет. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР