Над 17400 украински бежанци са настанени в момента в курортите

...
Над 17400 украински бежанци са настанени в момента в курортите
Коментари Харесай

Над 17 400 бежанци настанени в хотели и държавни бази у нас

Над 17400 украински бежанци са настанени сега в курортите и държавните почивни станции у нас. Забелязва се леко нарастване, като предишния месец броят им е бил с към 2000 по-малко, заяви във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров.

Има леко повишаване в броя на идващите в страната ни бежанци, които на ден са 200-300 души, уточни министърът. Той изрази вяра „ някои хотелиери да не трансфорат настаняването на бежанци в бизнес ”.

До края на октомври се чака да бъдат изплатени всички суми, които страната дължи на хотелиерите за настаняването на украински бежанци към края на август.

„ Аз съм удовлетворен, тъй като съумяваме да помогнем на хотелиерите чисто финансово. От друга страна обаче това ангажира един голям запас на министерството и най-после се оказва, че ние не можем да изпълняваме главната ни функционалност – да промотираме страната и да я популяризираме. Случва се това, че ние администрираме бежанци, а има Държавна организация за бежанците ",коментираминистърът на туризма.

Той добави, че очакварешението на междуведомствения съвет в околните дни, защото идва края на програмата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР