Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни

...
Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни
Коментари Харесай

Над 170 събития в събота радват ценителите на театралното изкуство

Над 170 представления в общоприет и ексцентричен час, пърформанси, форматни събития, полемики, изложения, " отворени порти ", театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро спектакъл, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, извънредно богата детска стратегия в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите на 16 ноември, научи ДУМА от Мария Панайотова и Катерина Миланова от фондация " Арт проджектс ". Тази година акцията за самодейността е с обръщение " Ти променяш играта. Играта трансформира теб " и е въодушевено от взаимната смяна, която се случва на феновете и на изкуството. Над 1500 създатели от разнообразни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще показват своите продукции в над 90 места в 18 града.

За поредна година в Нощта на театрите най-верните почитатели на театралното изкуство ще имат опцията да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с обичани артисти и създатели. NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове. В шест кина от веригата Cinema City в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас в събота ще има специфични прожекции, отдадени на Нощ на театрите.

Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив и НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " в Бургас ще отворят сцените си за необятната аудитория и ще покажат своите продукции с вход свободен. 1000 деца ще гледат гратис куклен спектакъл преди Нощта на театрите. Акцията е част от обществената акция на dm Bulgaria - " Веселите зъбки " и за втора година се реализира в партньорство с европейската самодейност. В съботния плакат на Куклен спектакъл " Весел " от 11 ч. в читалище " Искра " във Велико Търново, театърът хазаин ще показа своя автентичен прочит на класическата приказка " Принцесата и граховото зърно " по Х. К. Андерсен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР