Над 163 милиона лева за модернизация на спешната помощ в

...
Над 163 милиона лева за модернизация на спешната помощ в
Коментари Харесай

Отпускат над 163 милиона лева за модернизация на спешната помощ

Над 163 милиона лв. за рационализация на незабавната помощ в страната получава здравното министерство от оперативна стратегия " Региони в напредък ". Договорът за осъществяване на плана беше подписан в районното министерство от ръководителя на ръководещия орган и здравния министър.

 © Българска телеграфна агенция
По плана ще бъдат закупени 280 оборудвани коли за спешна помощ и реанимобили, които се чака да дойдат до края на годината. На 20 ноември ще бъдат отворени офертите за закупуване на 120 високопроходими и коли за спешна помощ 4х4.

В рамките на плана ще се обновят центровете за незабавна помощ в страната, филиалите им и 34 незабавни отделения към регионалните лечебни заведения. Здравният министър изясни, че плана ще докара до преструктуриране на системата на незабавна помощ и ще увеличи успеваемостта ѝ.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: " Ще усъвършенства качеството на здравната активност в незабавни случаи. Ще се приближим допустимо най-близо до българските жители, до българките пациенти с тези 237 точки, на които ще бъдат ситуирани органите на незабавната здравна помощ. Предстоят промени в модела на финансиране. Разчитаме на този план да ни помогне в преструктурирането на болничната здравна помощ. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР