Над 162 са опасните участъци по високоскоростните пътища в страната.

...
Над 162 са опасните участъци по високоскоростните пътища в страната.
Коментари Харесай

Стана ясно коя е най-смъртоносната пътна отсечка у нас

Над 162 са рисковите сектори по високоскоростните пътища в страната. Става въпрос за изходите на градовете в посока на автомагистралите, пътят Русе-Бяла, Креснеското дефиле, правата сред Бургас и Варна и още доста други, оповестява "Трафик ".
В разгара на летния сезон се ускорява и трафика по скоростните пътища на страната. За жал черната статистика на тежки пътнотранспортни катастрофи продължава да поставя черните точки на гибелта на картата на България. 27 са жертвите от началото на годината по българските автомагистрали. За 2017-та починалите по необятните и високоскоростни пътища у нас са 62-ма.
Сред рисковите сектори са изходите на градовете посока автомагистралите. В Пловдивска област най-опасна е автомагистрала Тракия от 107 до 149-тия километър, в който сектор единствено за една седмица починаха 7 души, измежду които е 2 годишно дете.
На територията на Пловдивска област по пътищата от Републиканската мрежа са починали 16 души, а 222-ма са ранени.
„ Съветваме пътуващите да преценяват своето държание с метеорологичните условия”, посъветва гл. контрольор Бетьо Гергинов от Пътна полиция – Пловдив.
В секторите с заплаха от катастрофи има засилено полицейско наличие.
„ Активните дейности от страна на полицейските сили са разпоредени до привършване на летния сезон”, сподели гл.инспектор Гергинов.
Кресненското дефиле и проходът Предел. Това са по този начин наречените пътища-убийци в Югозапада. Кресненското дефиле сред Симитли и Кресна. Това е един от пътните сектори в Благоевградска област, в които в случай че попаднете зад кормилото би трябвало да сте извънредно деликатни. Трафикът от тежкотоварни камиони и коли е доста натоварен, видимостта в дефилето на доста места е извънредно слаба, а вършиме сектори доста постоянно лъжат водачите, по тази причина и големият брой на потърпевши и починали при произшествия не наподобява по никакъв начин инцидентен.
„ От началото на тази година до сегашния миг имаме 124 тежки ПТП-та с 11 убити и 159 ранени,което за наслада наша наслада спрямо предходната година имаме понижение по всички показатели”, съобщи ст. Инспектор Петър Овнарски от Пътна Полиция – Благоевград.
За 2017-та година произшествията са 136, в които са починали 18 души. За 2016-та от Пътна полиция и Агенция „ Пътна инфраструктура” означават 126 прави с централизация на пътни катастрофи.
Една от най-невралгичните точки на автомагистрала „ Марица” е в нейния край, където тировете минават в скоростната лента, а колите безусловно профучават край тях.
Въпреки че е относително нова, по автомагистрала „ Марица” не липсват и проблеми с настилката, изключително в остарелия сектор от Харманли до Свиленград. Там те се запълват съвсем всяка година.
Пътувайки към морето, посока Бургас има няколко рискови точки. Сред тях е сектора от 165-ти до 208-ми километър на автомагистрала „ Тракия”.
Един от най-опасните сектори в Бургаския район е този при разклона за Атия, поради тази пешеходна пътека, която пресича основния път от Бургас до Созопол и след множеството произшествия тук са сложени стационарен радар, както и ленти, ограничаващи скоростта за придвижване.
На мястото през 2017-та 6-годишно момче е почина на място, откакто е беше блъснато от джип на пешеходна пътека.
В Русенска област пътят с най-вече черни точки на гибелта е правата Русе- Бяла. Голям надолнище, изострен завой и свиване на пътя – Беленския хълм, едно от най-опасните места сред Русе и Бяла. По статистика на КАТ през първите 6 месеца на годината по този път са станали 21-а произшествия с 36 Ранени и двама починали.
„ Тенденцията е увеличение броя на ПТП-тата в този сектор от пътя”, сподели началникът на Пътна полиция – Русе, Михаил Манов.
За съпоставяне през цялата 2017-та година са станали 33-тежки произшествия с 59 ранени и 4-ма починали. Засиленият трафик, високата скорост и неправилните маневри са аргументите, водещи до повече произшествия през летния сезон.
От началото на годината сред Монтана и Видин са станали 100 пътно-транспортни катастрофи с 5 починали и над 30 ранени. Основната причина е несъобразената скорост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР