Над 1600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация

...
Над 1600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация
Коментари Харесай

Гонят пенсионерите от държавните ведмоства след Нова година


Над 1600 пенсионери, които сега работят в държавната администрация ще останат без работа от Нова година. В преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за следващата година е включен текст, съгласно който пенсионери няма да могат да са на държавен пост, оповестява бТВ.

Информационните и информационните системи на Министерство на вътрешните работи са застрашени от блокиране поради Закона за бюджета на страната, предизвестяват от синдиката на Министерство на вътрешните работи.

„ Най-много ще бъде наранена системата - дирекция кис, която поддържа системата на гранична полиция, системата кпп, другите системи 90 на 100 от тези чиновници ще бъдат наранени от тази промяна и работата там ще спре ”, Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

От началото на месеца за 13 вакантни места в системата са оповестени състезания.

„ Пускат се всякакви легенди и митове, че там 90% са пенсионери, имаме задоволително положителни експерти и смятам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели ”, уточни Стефан Балабанов, заместник-министърът на вътрешните работи.

„ Определено ще има известни усложнения, само че в случай че има подобен закон, приказваме единствено за Министерство на вътрешните работи, те са 250. Те работят по трудови връзки по Закона за държавния чиновник, това не засяга  чиновниците, които работят по закона за Министерство на вътрешните работи – служители на реда, пожарникари, тях смяна не ги визира ”, разясни вътрешният министър Младен Маринов.

В цялата система на държавните чиновници засегнатите са 1650 души. 

„ Това са хора, които получава пенсия от бюджета на страната и още веднъж получават заплата от бюджета на страната, те заемат по-високи позици, за които има доста младежи, които би трябвало да бъдат подтиквани да работят в държавната система ”, съобщи Менда Стоянова, ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание.

Според Менда Стоянова, освободените от държавна работа пенсионери, биха могли да се осъществят сполучливо в частния бизнес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР