Над 1600 души са загиналите от юни в Индия при

...
Над 1600 души са загиналите от юни в Индия при
Коментари Харесай

Над 1600 са загиналите при най-тежкия сезон на мусоните в Индия

Над 1600 души са починалите от юни в Индия при най-тежкия сезон на мусоните за последните 25 години. Това сочат държавни данни, оповестени през днешния ден, на фона на старания на управляващите да се оправят с наводненията в два северни щата и калните води, залели един от основните индийски градове, съобщи Ройтерс, представена от Булнюз.

Според огласени от федералното държавно управление в Делхи данни, от юни до 29 септември, вследствие на наводненията и мощните дъждове, са починали 1673 души. Властите показват, че доста от смъртните случаи се дължат на рухвания на стени и здания. В това число влизат Утар Прадеш и западният щат Махаращра, като в последния са регистрирани 371 смъртни случая, свързани с наводненията, което е най-големият брой в Индия. В Утар Прадеш са разрушени стотици домове, а аграрни площи са под вода. Сезонът на мусоните, който нормално продължава от юни до септември, се характеризира през тази година с 10 % повече превалявания в съпоставяне със междинните стойности за последните 50 години. Очаква се той да завърши едвам при започване на октомври, което е с повече от месец от нормалното. По данни на двама представители на управляващите като цяло от преваляванията през последните дни най-тежко наранени са северните щати Утар Прадеш и Бихар, където от петък са починали 144 души. В Патна, столицата на Бихар, където живеят към два милиона души, локалните поданици декларират, че би трябвало да си проправят път през вода до кръста, с цел да си купят артикули от първа нужда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР