Над 160 ученици и педагогически специалисти придобиха знания и умения

...
Над 160 ученици и педагогически специалисти придобиха знания и умения
Коментари Харесай

Над 160 ученици и педагози участваха в програма за училищна медиация във Варна

Над 160 възпитаници и педагогичен експерти получиха познания и умения за разпространение и упражняване на медиацията като метод за разрешаване на спорове по " Програма за учебна медиация “, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

През нея минаха екипи от VII СУ " Н. Геров “, СУ " Св. Климент Охридски “, СУ за ХНИ " К. Преславски “, СУ " Г. Бенковски “, СУ " Л. Каравелов “ ОУ " Иван Рилски “ СУ " Гео Милев “, ПГ " Иван Богоров “ и други. В плана равнопоставено участваха педагози и възпитаници, като всеки екип включваше по един педагогичен експерт и двама възпитаници от гимназиален стадий. Добрите практики са споделяни във виртуална Асоциация на учебните посредници. 

Проведено бе и образование на 44 педагогичен съветници и психолози от детските градини и учебните заведения в града на тематика " Първи стъпки в медиацията ". Участниците бяха осведомени с процедурата по медиация, законовите условия към нея и разликите от другите благоприятни условия за извънсъдебно разрешаване на разногласия. По време на срещите бяха дискутирани изгодите от въвеждането ѝ в предучилищното и начално учебно обучение. След извършеното образование учебните екипи организираха осведомителни акции, презентации, изследвания за разпространение на медиацията като различен прийом за разрешаване на спорове. Дейностите са осъществени по програмата за повишение квалификацията на педагогическите експерти, оповестиха още от дирекция " Образование и юношески действия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР