Над 16 хиляди са проверките, извършени от всички държавни структури

...
Над 16 хиляди са проверките, извършени от всички държавни структури
Коментари Харесай

16 000 проверки в горския сектор през юни

Над 16 хиляди са инспекциите, осъществени от всички държавни структури в горския бранш от началото на месец юни до момента. От тях повече от 6 хиляди са от чиновници по запазване на горските територии и от мобилни екипи на държавните предприятия, а 8 800 са от горските инспектори от 16-те районни дирекции по горите към Изпълнителна организация по горите. Над 1 300 са инспекциите, осъществени от инспектори на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

Общо над 250 куб. метра е арестуваната и иззета дървесина единствено за седмица, като 20 са арестуваните транспортни средства, с които са извозвани. На територията на Североизточно държавно дружество в ДГС "Върбица " е открит нелегално притежаван трофей от 3-годишен доблестен елен. За последната седмица са издадени общо над 400 акта за нарушавания в горските територии.

Над 1500 са тестваните сечища и близо 1570 обекта за депозиране, преправка и експедиция на дървесина единствено от структурите на ИАГ през месец юни. На територията на осем от районните дирекции по горите са проведени краткотрайни контролни горски пунктове за инспекция на транспортни средства. Горските чиновници са ревизирали над 4 100 моторни транспортни средства, 250 рибари и 600 физически лица.

Задържани са повече от 280 куб.м дървесина, 19 моторни транспортни средства, един бензиномоторен трион и 5 броя други принадлежности за дърводобив. 269 са формираните актове и 447 констативни протокола за нарушавания по Закона за горите.

16 км пък е общата дължина на конфискуваните хрилни мрежи от началото на юни- 8 380 м навътре в страната и 7 615 метра в черноморски води и прилежащите им акватории от инспектори в браншове „ Риболовен надзор “ в Бургас, Добрич и Варна. Иззета е близо 830 кг риба (каракуда, сом, шаран, бяла риба, кефал).

С най-вече инспекции са в Добрич – 186, Бургас – 164, Варна - 137. Извършени са и 15 инспекции по море с патрулен катер и моторна лодка на ИАРА. Над 30 са по сигнали на жители.

С патрулен катер са осъществените по над 13 инспекции по язовир Мандра и езеро Вая до Бургас, където са и най-сериозните количества извадени противозаконни мрежи за улов - с обща дължина близо 5 км за двата язовира.

В събота и неделя инспекторите на ИАРА - Бургас направиха по море инспекции за противозаконен улов на бяла пясъчна мида на акваторията на плаж "Корал ", къмпинг "Юг ", къмпинг "Оазис " и акваторията на Лозенец. Не е имало извършители през двата почивни дни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР