Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и

...
Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и
Коментари Харесай

Над 16 000 ловци от няколко области очакват откриването на лова за прелетен дивеч

Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна чакат откриването на ловния сезон за прелетен дивеч на 11 август. 387 са ловните дружини в четирите области, които през идващите месеци ще имат опция да ловуват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и елементарни бекасини. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Североизточното държавно дружество /СИДП/.

Ловните дружини в обсега на РДГ-Шумен са 167, а ловците - над 6 000.

По места към този момент са получени и напътствията на ИАГ за този лов. По-важните от тях са свързани със сигурността на ловците, разпоредбите за сигурност по време на ловни излети, както и съблюдаване на разпоредбите за палене на огън в горските територии. По време на лова е неразрешено да се употребяват електрически звукопроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, както и ловни соколи и други грабливи птици.

"Ловните експерти от СИДП и териториалните поделения ще правят инспекции по време на целия ловджийски сезон. Ще се следи да бъде спазван Закона за лова и Правилника за използването му ", отбелязва лесничеят по лова в ДГС-Шумен Красимир Христов, представен от пресцентъра на Североизточното държавно дружество.

Ловците би трябвало да съблюдават избраните правила за отстрел за ден, избрани от Правилника за използване на закона за лова и опазването на дивеча. Груповото и самостоятелно ловуване на малък дивеч се прави единствено през събота и неделя и в оповестени за национални празници дни, а на водоплаващ - след 1 януари и в сряда, напомня Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР